VIRTUELE UITWISSELING met steun van de Provincie West-Vlaanderen

VZW SABOU.be

VIRTUELE UITWISSELING MET STEUN VAN DE PROVINCIE WEST-VLAANDEREN

VBS WOUMEN met BANGRE NOOMA in SABOUIn het schooljaar 2015-2016 werkten we een uitwisselingsproject uit tussen de Vrije Basisschool van Woumen en de kleuterschool in Sabou, Burkina Faso. Dit werd gerealiseerd met steun van de Provincie West-Vlaanderen in het kader van het project “ Stimuleren van virtuele internationale uitwisseling”.

Doel  van het project:

*In beide scholen een  mogelijkheid bieden om kennis te maken met de wereld van internet, computers, projecteren, werken met  foto’s  en videobeelden…

*In beide landen is het aanleren van Frans als 2de taal belangrijk.

*kennis maken met een andere cultuur, solidariteit, wederzijds respect en begrip voor elkaar

Er werden in de loop van het schooljaar diverse creatieve activiteiten georganiseerd door leden van Sabou en de leerkrachten van Woumen, waarbij de leerlingen zich konden inleven in het leven in Afrika en in de school in Sabou.

In de eerste plaats was het de bedoeling om met de 3de kleuterklassen in beide landen een uitwisseling te organiseren.  Maar uiteindelijk heeft de hele Basisschool in Woumen enthousiast meegewerkt.

Foto- film- en lesmateriaalmateriaal gemaakt met en door de leerlingen van Woumen werden voorgesteld in de school in Sabou en omgekeerd.

Het project werd open getrokken naar de ouders en de gemeenschap van Woumen door het organiseren van een Carwash, koffiebar en verkoop van knutselwerkjes gemaakt door de leerlingen van de jongste klassen ten voordele van  de school in Sabou.

Beide scholen blikken tevreden terug op een boeiende uitwisseling.

Zie ook de website van Vrije Basisschool Woumen